Hvorfor bør jeg velge en badestamp i glassfiber?

Fordelen med en badestamp i glassfiber går på vedlikehold og bruk. Disse trenger ikke like mye vedlikehold som badestamper i tre eller polypropylen. Våre glassfiberstamper er meget solide og enkle å rengjøre. Alle badestampene har trekledning utvendig, så de er like fine og naturlige utvendig som de i tre. En fordel med glassfiber er at du kan tømme de for vann etter bruk, mens en trestamp må være fylt med vann for ikke å tørke ut.


En badestamp i glassfiber trenger ikke å stå med vann i, og kan tømmes helt om vinteren. Det blir ingen utettheter i disse stampene.


Hvilken størrelse bør jeg velge?

Størrelsen avgjøres av hvor mange som vanligvis bruker stampen samtidig. Vannet vil som regel varmes opp i løpet av 2-4 timer, men dette variere med utetemperatur, vanntemperatur og vedtypen som brukes i ovnen. Dess mindre badestampen er, dess hurtigere varmes vannet opp. I de fleste tilfeller vil en badestamp på Ø180 (4-6 personer) være optimalt.


Hvilken type ovn bør jeg velge?

Vi tilbyr innvendig, utvendig eller integrert vedovn. Ovnene har samme funksjon, men en innvendig ovn tar opp plass inne i stampen, noe som gjør det trangere for badegjester. En utvendig ovn er plassert ved siden av badestampen, og er enkel å frakoble. Den integrerte ovnen har tilgang til brennkammeret fra utsiden, og er enkel i bruk og elegant av utseende.


Hvordan fyrer jeg opp badestampen?

Badestampen må fylles med vann før du fyrer opp i ovnen. Fyll opp så det er 10cm igjen til kanten. Bruk tørr småved først, og ikke fyll brennkammeret mer en to tredjedeler i høyden. Ettersom flammene blir kraftigere, kan du legge i større ved. Rør rundt i vannet hver halvtime, til vannet har nådd ønsket temperatur. Vanlig badetemperatur er 38 grader. Hvis vannet blir varmere enn dette, kan mange føle ubehag.


Sørg for at ovnen er helt avkjølt før du tapper ut vannet, så du ikke skader stampen eller ovnen.


Hvordan bade i en badestamp?

Gjør som i et offentlig badeanlegg. Dusj før du benytter badestampen, og ikke svelg badevannet. Skift helst vannet etter hvert bad, evt benytt kjemi for å holde vannet fritt for bakterier. Hold alltid brystkassen over vann (hjertet), og ha et håndkle fuktet med kaldt vann som du evt. kan legge på hodet. Etter ca 10 min bading kan hjerterytmen øke til 120 slag pr minutt, så det er normalt å føle seg litt ør hvis det er første gang du bader i en badestamp.


Kommer badestampen ferdig montert?

Ja, alle Hyttestampens badestamper kommer ferdig montert.


Når kan jeg forvente levering?

Vi leverer i de fleste tilfeller 2-3 uker fra bestilling, avhengig av om vi har fått tilstrekkelig informasjon om dine valg. Noen modeller kan ha lengre leveringstid avhengig av kapasitet på fabrikken.